İzmir Kâtip Çelebi Ünivesitesi Slogan

2023-2024 BAHAR DÖNEMİ TEZ SAVUNMA SINAVI İŞLEYİŞ SÜRECİ

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2023/2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

TEZ SAVUNMA SINAVI (YÜKSEK LİSANS/ DOKTORA)  İŞLEYİŞ SÜRECİ

 

2023/2024 Eğitim Öğretim Yılı Bahar yarıyılında Tez Savunma sınavlarının 04 Haziran ile 16 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılması gerekmektedir.

Tez Savunma sınavlarına ilişkin süreçler aşağıda açıklanmıştır.

 

Tez Savunma Sınavına Girme Koşulları  

 

Tezli yüksek lisans öğrencilerinin tez savunma sınavına girebilmesi için; 120 AKTS değerinde derslerini tamamlaması, en az dört (4) yarıyıl eğitim görmesi, en az 2 (iki) yarıyıl tez aşamasında bulunmuş olması ve tüm derslerden başarılı olması gereklidir.

Doktora öğrencilerinin tez savunma sınavına girebilmesi için; 240 AKTS değerinde derslerini tamamlaması, en az sekiz (8) yarıyıl eğitim görmesi, en az 4 (dört) yarıyıl tez aşamasında bulunmuş olması ve tüm derslerden başarılı olması, en az üç (3) Tez İzleme ara rapor sunumu yapmış olması ve başarılı olması gereklidir.

 

Tez Savunma Sınavı İşlemleri

 

Sınavlar Danışman Öğretim Üyesi sorumluluğunda düzenlenir ve yürütülür.  

 

Öğrenci: Tez savunma sınavına girme şartlarını yerine getiren öğrenci danışman öğretim üyesine tez taslağını teslim eder.

Danışman: Danışman tezin savunulabilir olduğuna ilişkin görüşü ile öğrencinin tez savunma sınavına gireceği tarih, saat, yer bilgisi ve jüri üyelerinin isimlerini Anabilimdalına bildirir.

Yükseklisans Jürisi; biri öğrencinin tez danışmanı, en az biri de Üniversite dışından olmak üzere aynı alandan  en az üç öğretim üyesinden oluşur. 

Doktora Jürisi; aynı alandan, en az ikisi Üniversite dışından ve tez izleme komite üyeleri dahil olmak üzere beş öğretim üyesinden oluşur.

 

Anabilimdalı Başkanlığı: Tez Savunma Sınav bilgileri Anabilimdalı Başkanlığından resmi yazı ile Enstitüye bir (1) ay önce bildirilir.

Öğrenci: Öğrenci Enstitü tez yazım kılavuzuna göre hazırladığı tez taslağını spiral ciltli olarak basılmış halde Sağlık Bilimleri Enstitüsü yazı işlerine teslim eder.  Tez Yazım Kontrol Listesi (Tez Savunma Sınavı Öncesi) formu öğrenci ve danışman tarafından doldurulur, tez ile birlikte Enstitüye teslim edilir. 

Öğrenci: Öğrenci tezin kapak, giriş, genel bilgiler, yöntem, bulgular, tartışma ve sonuç öneriler bölümünden oluşan kısmını sbe@ikc.edu.tr adresine intihal raporu alınması için mail ile gönderir (İntihal raporu Enstitümüz Öğrenci İşleri birimi tarafından Turnitin programından alınacaktır).

Enstitü: Enstitü Yönetim Kurulunda tez savunma sınavı görüşülür. Yönetim kurulunda kabul edilen sınava ait görevlendirme yazısı jüri üyelerine yazılır.

Danışman: Danışman Enstitü tarafından yazılan Tez savunma sınavı görevlendirme yazısını kurum dışından katılan öğretim üyesine iletir. Öğrencinin jüri üyelerine tezi teslim etmesini sağlar. Enstitüden alınan intihal raporunu jüri üyelerine gönderir. 

Öğrenci: Öğrenci tez savunma sınav tarihi kesinleşince jüri üyelerine tezini çıktı veya elektronik ortamda teslim eder. 

Danışman: Danışman Tez savunma sınavının ardından 3 (üç) gün içinde Tez Savunma Sınavı Tutanak Formunu Enstitüye ıslak imzalı olarak elden teslim eder, tutanakların taranmış hali resmi yazı ile Anabilimdalı Başkanlığından Enstitüye yazılır.  

Öğrenci: Tezini tamamlayan öğrenci tez yazım kılavuzunda belirtilen şekilde tezi basılı halde sınav sonrasında en geç 1 ay içinde enstitüye teslim eder. Öğrenci ve danışman tarafından doldurulan Tez Yazım Kontrol Listesi (Tez Savunma Sınavı Sonrası) tez ile birlikte Enstitüye teslim edilir. 

Menüyü Kapat